Betjente sparkede og slog Tyre Nichols med knippel før hans død

Videomaterialet, der er blevet kaldt fuldstændig rædselsfuldt, er nu blevet offentliggjort af politiet.

Tyre Nichols døde af kvæstelser efter at være blevet anholdt i den amerikanske by Memphis. Natten til lørdag dansk tid er en video af hændelsen blevet offentliggjort.
Tyre Nichols døde af kvæstelser efter at være blevet anholdt i den amerikanske by Memphis. Natten til lørdag dansk tid er en video af hændelsen blevet offentliggjort. Foto: Memphis Police Department/Reuters.

Politiet i den amerikanske by Memphis har natten til lørdag dansk tid offentliggjort videomateriale af en hændelse, hvor fem politibetjente er blevet sigtet for drab på manden Tyre Nichols.

På videoen kan man ifølge den amerikanske avis The New York Times se Nichols, der ligger på jorden, mens betjentene står omkring ham, mens han skriger.

Betjentene slår og sparker den 29-årige Nichols, skriver avisen.

Nichols blev 7. januar anholdt i den amerikanske delstat Tennessee. Han døde tre dage senere, efter at have pådraget sig store skader fra den voldelige anholdelse.

På et tidspunkt bliver han ligeledes slået med en knippel, samtidig med at han ikke viser tegn på at kæmpe imod, fremgår det af videoen ifølge avisen.

Da han senere står op, slår en betjent ham med mindst fem hårde slag, mens en anden betjent holder hans hænder på ryggen.

Videomaterialet viser, at konfrontationen ser ud til at have startet, mens Tyre Nichols stadigvæk befandt sig i sin bil. Betjentene bad Nichols om at stige ud af sin bil.

På videoen kan man ifølge The New York Times se, at en betjent trækker den 29-årige mand ud af bilen, mens han siger, "jeg gjorde ikke noget".

En efterforskningschef fra Tennessee sagde fredag efter at have gennemgået optagelser af anholdelsen, at betjentenes handlinger var "fuldstændig rædselsfulde".

De fem betjente, der torsdag er anholdt, er alle sorte og mellem 24 og 32 år. Også det 29-årige offer var sort.

Politivold har været et stort tema i USA særligt siden sagen om den sorte amerikaner George Floyd, der i 2020 blev dræbt af en hvid betjent under en anholdelse.

Videoen er blevet offentligt fredag eftermiddag lokal tid, hvor skoler og kontorer er lukket for weekenden. Tidspunktet er valgt, for at mindske potentielle gener fra potentielle protester.

Tyre Nichols' familie har opfordret til fredelige protester.

The New York Times melder om, at demonstranter har umiddelbart efter offentliggørelsen af videoen har blokeret en vej i den sydvestlige del af byen. Flere lastbiler er strandet.

/ritzau/