Bibliotek gemmer koran og bibel væk

Et bibliotek i Storbritannien har stillet Bibelen og Koranen uden for brugernes rækkevidde for at imødekomme krænkede muslimer

Biblioteket er ikke noget helligt sted, lyder kritik af beslutning. - Foto: stock.xchng

Muslimer i Storbrittanien føler sig krænkede over, at Koranen ofte står på bibliotekernes nederste hylder. Ifølge muslimsk tradition skal bogen være placeret over "almindelige ting".

Det har nu fået et bibliotek i Leicester til at stille både Koranen og Bibelen på de øverste hylder, hvor mange brugere hverken kan se eller nå dem, skriver The Daily Telegraph.

Bekymring over beslutning
Forud for beslutningen forhørte byens bibliotekarer sig hos Sammenslutningen af muslimske organisationer, som rådede bibliotekerne til at placere alle religiøse tekster på de øverste hylder for at sikre religiøs lighed.

Men flere kristne organisationer er foruroligede over beslutningen. Simon Calvert fra Christian Institute beder biblioteket om at revurdere beslutningen:

Bøger må ikke gemmes
- Jeg forstår, at muslimer ærer deres egen tekst, men på offentlige biblioteker bør der ikke være en politik om at placere religiøse tekster uden for brugernes rækkevidde.

Robert Whelan fra tænketanken Civitas siger til The Daily Mail:

- Biblioteker og museer er ikke steder for religiøs tilbedelse. De skal ikke drives i overensstemmelse med en bestemt religiøs overbevisning.

- Et af de centrale principper i Reformationen var, at alle skulle have adgang til Bibelen, understreger han.