Billedserie: Farvestrålende kamp for rettigheder

Verden over demonstreres der for homoseksuelle og biseksuelles rettigheder. Se de farvestrålende billeder fra Gay Pride parader rundt omkring i verden

To smilende deltagere med paryk, makeup og solbriller poserer for en fotograf i forbindelse med Christopher Street Day i Stuttgart i Tyskland, den 27. juli 2013. Omkring 3000 mennesker deltog og demonstrerede for lige rettigheder for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transkønnede. Foto: DANIEL BOCKWOLDT Denmark

I hele verden deltager homoseksuelle såvel som heteroseksuelle i Gay Pride parader. De ofte farvestrålende og festlige optog har til formål at skabe opmærksomhed omkring de overfald og trusler med vold, som homoseksuelle udsættes for.

LÆS OGSÅ: Homoseksuelle I Europa tør ikke holde hinanden i hånden

Alene i Europa er over en fjerdedel af de homoseksuelle blevet overfaldet eller truet med vold, hedder det i en rapport lavet af Den Europæiske Unions Agentur for Grundlæggende Rettigheder.

Ifølge rapporten har knap halvdelen af de 93.000 adspurgte personer oplevet at blive diskrimineret eller chikaneret på grund af deres seksuelle orientering.

Klik på pilen øverst i højre hjørne af billedet, og se billeder fra Gay Pride parader i Syd Afrika, Stockholm, Brasilien, USA og mange andre steder.