Prøv avisen

Brasilien er nu verdens 6. største økonomi

Brasiliens økonomi giver baghjul til Storbritanniens og er nu verdens sjette største

Mens de europæiske lande kæmper en indædt kamp for at holde økonomien oven vande efter finanskrisen, buldrer Brasiliens økonomi af sted.

Det betyder, at Storbritannien nu har mistet pladsen som verdens sjettestørste økonomi til det sydamerikanske land.

Det viser en opgørelse fra det britiske analysebureau Centre for Economics and Business Research (CEBR).

- Jeg tror, at det er en del af den store økonomiske forandring, hvor vi ser, at lande, som producerer de vitale råvarer, gør det ekstra godt, siger chef for CEBR Douglas McWilliams.

En rapport fra den internationale valutafond (IMF) har da også tidligere vist, at den brasilianske økonomi ville overhale den britiske inden udgangen af i år.

På længere sigt ser det heller ikke bedre ud for Storbritannien. Analysen fra Centre for Economics and Business Research viser nemlig, at briternes økonomi vil falde til en ottendeplads i 2020.

Brasilien har 200 millioner indbyggere - mere end tre gange så mange som i Storbritannien.

Sambalandets økonomi voksede med 7,5 procent sidste år, mens væksten i år med 3,5 procent kommer til at ligge en del lavere. Det skyldes blandt andet høje renter og problemerne i euro-landene.

Og selvom det overordnet set går godt for Brasilien, bliver landets industri udfordret af en voksende import af billige masseproduktioner fra de asiatiske lande.

Opgørelsen over verdens største økonomier viser, at de europæiske lande rasler ned af ranglisten, som toppes af USA efterfulgt af Kina og Japan.