Prøv avisen

Briterne pakker julen dyrt ind

I stormagasinerne kan kunder godt få deres gaver pakket fint ind. Dog mod betaling. -- Foto: .

Indpakning af gaver er en stor forretning i Storbritannien, hvor butikkerne sjældent yder den service

Almindelige briter er ganske ferme med indpakningspapir, tape og gavebånd. Og det er almindelig høflighed at rose indpakningen, når man er den glade modtager af en særlig fint indpakket gave.

Hvor danskere forventer at blive spurgt, om det "er til en gave," når de er ude at handle, er det undtagelsen, at det sker i britiske forretninger. Derimod er det en stor forretning at sælge gavepapir, bånd og små julestjerner til at sætte på pakkerne.

Et af de steder, hvor der er hjælp at hente, er kæden Clinton Cards, som udelukkende sælger kort til alle anledninger, små gaver og ikke mindst indpakning. Ikke kun i form af ruller med gavepapir, men også festlige poser og gaveæsker, som rask væk forhøjer gaveprisen med 30 til 50 kroner for indpakning alene.

I stormagasinerne er indpakning også en mulighed. Men det betyder typisk, at kunden først skal købe gaverne og derefter finde lokalet i kælderen eller på øverste etage, hvor man igen skal vælge typen af indpakning, og ikke mindst hvor mange penge man ønsker at bruge på en særlig fin af slagsen.

En af undtagelserne er Skandium, der, som navnet antyder, sælger skandinavisk design til hjemmet.

Kæden har tre forretninger i London, og her bliver gaver efter skandinavisk tradition pakket pænt ind.

"Kunderne bliver glædeligt overrasket, når vi spørger, om de ønsker deres indkøb pakket ind. Det er de ikke vant til i andre forretninger," forklarer en af kædens juletravle ekspedienter.

norum@k.dk