Prøv avisen
LUK

Det ser ud som om at du ikke er logget ind

Log ind for at dele artiklen

Glemt adgangskode? Klik her.

Britiske bookmakere tror på nej til Brexit

Præcis en måned før historisk EU-folkeafstemning i Storbritannien tror bookmakere stærkt på et ja til EU.

Præcis en måned før en historisk folkeafstemning om EU i Storbritannien tror bookmakere i London stadigt mere på, at de britiske vælgere vil stemme for at blive i EU den 23. juni.

De odds, der gives for et ja hos bookmakerfirmaet William Hill falder og er nu nået et niveau, der indikerer, at bookmakerne finder det 85 procent sandsynligt, at vælgerne vil afvise et "Brexit". I sidste uge var det tilsvarende tal 83.

Meningsmålinger har givet et helt andet blandet billede af stemningen blandt vælgerne. Målinger i den seneste tid har dog også tydet på, at der er et flertal for, at Storbritannien forbliver et EU-land.

En meningsmåling fra YouGov viste ifølge avisen The Times torsdag, at 44 procent af de britiske vælgere ønsker, at Storbritannien skal forblive i EU, mens 40 procent ønsker, at landet skal træde ud.

En britisk udtræden ville ryste EU, der i forvejen er kastet ud i en krise på grund af uenighed om blandt andet flygtninge og euroen, ville ifølge regeringen skabe store problemer.

Premierminister David Cameron sagde mandag i en tale, som han holdt i en isenkræmmerbutik i det sydlige England, at landet risikerer at kaste sig selv ud i recession ved et nej til EU.

- Chokket for vores økonomi vil tippe lande hen imod en recession. Det er en selvdestruktiv mulighed, siger han og advarer om, at mindst 520.000 job og måske op til 820.000 job vil gå tabt ved et "Brexit".

Den tidligere minister Iain Duncan Smith, som er en førende skikkelse i nej-kampagnen, siger, at økonomer og politiske analytikere kun giver stærkt farvede og holdningsprægede vurderinger af landets muligheder.

- Der er altid gode og dårlige sider i forbindelse med en overordnet vurdering. De nævner kun de dårlige, siger han.