Chicago-borgere gør status: Det har Obama betydet for os

Le Deidre Turner, John Long og Rebekah Sugarman. Foto: Stine Kromann Dragsted

Jeg er skuffet over, at min generation tog de fremskridt, Obama stod for, for givet, og at vi ikke involverede os nok i det sidste præsidentvalg
Rebekah Sugarman

I nat dansk tid holder præsident Obama sin afskedstale i Chicago. Kristeligt Dagblad har spurgt nogle af indbyggerne i Barack Obamas hjemby, hvordan de vil mindes deres afgående præsident

LeDeidre Turner, 31 år, jurist:

”Barack Obama er den første præsident, der repræsenterede hele landet. Som en sort kvinde var han også min præsident. Jeg mener, at en af hans største bedrifter var at udpege to kvinder til højesteret og udnævne den første sorte, kvindelige justitsminister. Jeg er skuffet over den måde, hvorpå præsident Obama og hans familie blev personligt angrebet. Det siger noget om, at USA langt fra er kommet hele vejen i forholdet mellem sorte og hvide amerikanere, selvom vi nu har haft en sort præsident.”

Rebekah Sugarman, 21 år, studerende:

”Jeg er vokset op med Barack Obama som præsident, og mine holdninger stemmer godt overens med hans. Det betyder meget, at han bakkede op om rettigheder for homoseksuelle og minoriteter, underskrev klimaaftalen fra Paris, og at han holdt USA ude af internationale konflikter, som det ikke er vores opgave at blande os i. Jeg er skuffet over, at min generation tog de fremskridt, Obama stod for, for givet, og at vi ikke involverede os nok i det sidste præsidentvalg.”

Læs artiklen til ende
Læs alle artikler og få papiravisen fredag og lørdag i 4 uger. Tilbuddet er gratis og uden binding.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du skal have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.