Prøv avisen

Dagen før 11. september er blodig

Sørgende afghanere bærer dræbte civile på vej mod en begravlesesceremoni i provinsen Kunduz, hvor flere blev dræbt af en bilbombe i dag. Det er blot en af de voldshandlinger, der er hændt i dag, mandag den 10. september 2012. - Foto: GUL RAHIM Denmark

I morgen er det 11 år siden, USA blev ramt af et terrorangreb. Dagen i dag har været blodig og kostet mange menneskeliv verden over

I morgen er det den 11. september. Siden 2001 har det været en dag, der bringer mindelser om terror, vold, krig og had.

11 år er gået, og verden over rammes mennesker stadig af menneskeskabte tragedier med døden til følge.

I dag er ingen undtagelse. Her er tre historier fra i dag, fra mandag den 10. september 2012:

I det nordvestlige Pakistan er en bilbombe eksploderet på et marked. Det har kostet mindst 10 mennesker livet, mens 45 er blevet såret, oplyser myndighederne.

Myndighederne siger videre, at dødstallet meget vel kan stige, fordi mange mennesker spadserede ad den smalle gade ved siden af markedet i byen Parachinar i klanområdet Kurram.

Der er ingen, der umiddelbart har påtaget sig skylden for sprængningen. Men pakistansk Taliban, som er nært knyttet til al-Qaeda, har iscenesat lignende angreb i et forsøg på at vælte den amerikansk støttede regering.

LÆS VIDERE: Bilbombe dræber mindst ti i Pakistan

I det nordlige Afghanistan blev en demonstration i dag mål for et blodigt angreb, da en selvmordsbombemand udløste sin sprængladning blandt de forsamlede i byen Kunduz.

21 mennesker er dræbt, og der er frygt for, at dødstallet kan stige yderligere, siger en læge på hospitalet i Kunduz.

Ifølge lokale kilder blev demonstrationen holdt til fordel for en lokal krigsherre, som er anklaget for at have dræbt civile.

Bomben mod demonstrationen i Kunduz kommer kun to dage efter et andet selvmordsangreb, hvor en teenager sprængte sig selv i luften uden for Natos hovedkvarter i den afghanske hovedstad, Kabul. Seks unge blev dræbt ved dette angreb.

Endnu har ingen taget skylden for mandagens angreb i Kunduz.

LÆS VIDERE: Selvmordsbomber dræber 21 i Afghanistan

I Kenya er mindst 32 mennesker blevet dræbt i dag, mandag, og flere end 150 huse er blevet sat i brand under etniske sammenstød i landsbyen Kilelengwani i det sydøstlige Kenyas kystregion, siger en Røde Kors-tjenestemand.

Angiveligt er der tale om et gengældelsesangreb i en langvarig strid i området mellem forskellige samfund om retten til jord og vand. Omkring 100 mennesker er blevet dræbt i de seneste tre uger, mens kampene mellem klanerne Pokomo og Orma eskalerer.

LÆS VIDERE: Mindst 32 døde efter ny vold i Kenya

11 år er snart gået siden 11. september 2001.

TEMA: 11. september 2001