Prøv avisen
Billedserie

Tag med på Dalai Lamas rejse rundt i Vesten

Dalai Lama var i højt humør. Her viser han det universelle fredstegn.

Dalai Lamas besøg i Vesten slutter i dag i København. Se de vigtigste billeder fra rejsen nedenunder

Et kæmpe gæstebud har den seneste uges tid samlet sig om skikkelsen og ikonet Dalai Lama under hans besøg i tre vestlige lande, heriblandt Danmark.

I USA spiste og bad præsident Barack Obama og hundredvis af andre amerikanere sammen med ham.

Præsidenten holdt blandt andet en stærk tale til ære for den tibetanske leder ved det årlige "National Breakfast Prayer" og kaldte Dalai Lama "en god ven".

Men ikke bare i USA mødte Dalai Lama mange fans. Også på hans tur rundt i Norge og Danmark er han blevet budt velkommen og har afholdt store pressemøder og meditationskurser for hundredevis af deltagere.

Dalai Lamas rejse viser, at mange i Vesten lader sig inspirere af den åndelige leder, og mange er af den opfattelse, at han - i en verden præget af global krig og uforsonlig - fremstår som et evigt billede på fordragelig og medmenneskelighed.

Før Dalai Lamas besøg i Danmark har debatten raset om, hvorvidt man officielt skulle modtage ham eller ej. 

Et møde ville ifølge udenrigsminister Martin Lidegaard (R) være i strid med ”de spilleregler”, der gælder for den dansk-kinesiske dialog.

Se de bedste billeder fra Dalai Lamas rejse i Vesten her.

Vi begynder med Dalai Lamas besøg i USA.

USA: Barack Obama bukkede sit hoved under bønnen ved det årlige "National Breakfast Prayer". Både Obama og Dalai Lama har modtaget Nobels Fredspris (Dalai Lama i 1989 og Obama i 2009).
USA: Den amerikanske skuespiller Richard Gere var også tilstede for at hylde Dalai Lama. Han har praktiseret buddhisme i mange år.
USA: Barack Obama holdt en tale til ære for sin gæst, Dalai Lama.
USA: Udenfor demonstrerede flere mod Dalai Lama - blandt andet fordi han ikke vil anerkende en ny tibetansk buddhistisk retning ved navn Buddha Dorje Shugden. Foto: 2015 Getty Images
USA: Det så dog ikke ud til at ødelægge Dalai Lamas humør indenfor. Her vinker han til hovedbordet under den årlige middag.
NORGE: Dalai Lama drog efter det storanlagte USA besøg videre til Trondheim i Norge. Her talte han foran studenterforeningen ISFIT.
NORGE: Værtsgaven, som den norske studenterforening forærede Dalai Lama, var lidt norsk strik til at modstå vinterkulden.
DANMARK: Hans hellighed ankommer her til kongeriget Danmark på en solklar vinterdag. Foto: Lars Just
DANMARK: Buddhister i Danmark flokkes om deres spirituelle helt, og mange vil gerne have et billede med ham. Foto: Elona Sjøgren
DANMARK: Dalai Lama holder fordrag for 4.000 fremmødte danskere under titlen "Strenght through Compassion and Connection". Foto: Lars Just
DANMARK: Her ses Dalai Lama til pressemøde, hvor han talte om vigtigheden af, at Vesten opretholder gode forbindelser til Kina. Foto: © Corbis. All Rights Reserved.
DANMARK: Vær velsignet! I går sluttede Dalai Lamas miniturné i Vesten. Foto: © Corbis. All Rights Reserved.