Prøv avisen

Dansker i London: Man er forberedt på at terror kan ramme

Robin Pettitt befandt sig tæt på angrebet i nærheden af det britiske parlament i London onsdag eftermiddag.

Danske Robin Pettitt blev pludselig øjenvidne til et angreb i den britiske hovedstad, London, da han onsdag var på vej mod Waterloo Station for at tage undergrunden til sit hjem i bydelen Essex.

Robin Pettitt befandt sig omkring London Eye, da han opdagede, at der foregik noget usædvanligt i området omkring det britiske parlament.

- Der var fyldt med politi og trafik, og der var helikoptere i luften, fortæller Robin Pettitt, som bor i London og underviser i komparativ politik på Kingston University London.

Situationen i London er først på aftenen fortsat ikke klar, men politiet oplyser, at man efterforsker begivenhederne, som om det er terror.

En mistænkt mand skal være skudt af politiet, efter at han havde knivstukket en betjent. Også fodgængere blev såret, da en bil kørte ind i dem nær parlamentet.

Tv-stationen Sky News rapporterer, at mindst to personer er døde af de kvæstelser, de blev påført.

Ifølge lokale medier og vidner styrede bilen målrettet ind i menneskemængden på Westminster Bridge nær Big Ben og London Eye.

Robin Pettitt fortæller, at man som indbygger i London er forberedt på, at terroren kan ramme.

- Det er en del af livet i London. Det er en storby i et land, som har været i krig i Mellemøsten, og derfor vil det være et mål, siger han.

- Det er en del af det at bo i London, at man ved, det kan ske.