Demokraterne har behandlet os som bondeknolde

Richard Ojeda er nyvalgt demokratisk delstatssenator i West Virginia, men stemte på Donald Trump i november, ...

Richard Ojeda er nyvalgt demokratisk delstatssenator i West Virginia, men stemte på Donald Trump i november, fordi han mener, at dennes forgænger Obama og Det Demokratiske Parti ”tog vores levebrød fra os”. – Foto: Stine Kromann Dragsted

Vi bakker ikke op om Trump, fordi vi er dumme eller uuddannede, men fordi Obama og Det Demokratiske Parti tog vores levebrød fra os.
Richard Ojeda

De stemte på Donald Trump, fordi deres eget parti blev for elitært og svigtede dem, forklarer de mange demokrater, der nu støtter den republikanske præsident

Richard Ojeda er en af de amerikanere, der er villig til at ofre livet for sit land. Det var han klar til i sine 24 års tjeneste i det amerikanske militær med flere udsendelser til Irak og Afghanistan. Og han var klar, da han sidste år stillede op mod en i hans øjne dybt korrupt politiker i hjemstaten West Virginia, og nær var blevet tævet ihjel.

”En mand bad om en valgbrochure, og da jeg bøjede mig ned, blev jeg slået bevidstløs og tævet med et rør. Men sådan er politik i denne del af landet, der er meget, som ikke tåler at se dagens lys,” siger han.

Otte knogler blev brækket i Richard Ojedas ansigt, men han overlevede og blev valgt til statssenator. Og selvom han er demokrat, jublede han over, at Donald Trump fik hele 68,7 procent af stemmerne i West Virginia ved valget i november. For ligesom flertallet af de registrerede demokrater i delstaten stemte han på republikaneren.

Med Trump i Det Hvide Hus føler Richard Ojeda, at han har fået opbakning i kampen for at give den hvide, hårdtprøvede arbejderklasse i sit valgdistrikt bedre vilkår.

”Vi støtter Donald Trump, fordi vi de seneste otte år har

Prøv avisen gratis i en måned
Du kan få adgang til denne artikel og Kristeligt Dagblad i en måned helt uden omkostninger.
Allerede abonnent? Log ind.

Kommentarer

Du skal have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.