Prøv avisen

Den svenske prinsesse Madeleine venter barn

Frøslevlejen blev efter befrielsen i maj 1945 øjeblikkelig brugt som interneringslejr for landsforrædere under modstandsbevægelsens kommando. Her ses Fritz Clausen, den tidligere formand for danske nazister, i lejren. - Henrik Skov Kristensen: Straffelejren. Fårhus, landssvigerne og retsopgøret. 640 sider. 399,95 kroner. Nyt Nordisk Forlag Arnold Busck. Foto: SCANPIX SWEDEN Denmark

Prinsesse Madeleine, som for nylig blev gift med Christopher O'Neill, venter barn til marts næste år

Prinsesse Madeleine venter barn med sin mand Christopher O'Neill, oplyser det svenske kongehus.

- Vi føler os velsignede, og vi kan slet ikke vente på at skulle være forældre, skriver Madeleine på sin facebookside.

Den svenske prinsesse ventes at nedkomme i starten af marts næste år.

I den aktuelle svenske tronfølge er Madeleine nummer fire efter kronprinsesse Victoria, prinsesse Estelle og prins Carl Philip.

Madeleine Thérèse Amelie Josephine Bernadotte blev gift med Christopher O'Neill i Slotskirken i Stockholm 8. juni i år.

Før brylluppet havde den svenske prinsesse levet et relativt anonymt liv i New York i tre år - først alene og siden sammen med den britisk fødte amerikanske forretningsmand.

Det er parrets første barn, der nu er på vej.

Det svenske nyhedsbureau TT har regnet sig frem til, at prinsessen må være blevet gravid tæt på bryllupsdagen.

Den beregning er baseret på, at man ofte fortæller om en graviditet efter 12 uger, hvor risikoen for en abort falder betydeligt. Der er nu gået lidt over 12 uger, siden de to sagde ja til hinanden.

Pressechefen i det svenske kongehus, Bertil Ternert, siger, at det indtil videre er meningen, at prinsesse Madeleine fortsætter sit arbejde i "Childhood foundation" i New York.

Ifølge det svenske hofs officielle kalender er prinsesse Madeleine søndag til stede ved en mindegudstjeneste for prinsesse Lilian i den engelske kirke i Stockholm.