Det Hvide Hus indkalder tech-topfolk til drøftelse af AI

Torsdag skal topfolk fra blandt andet Google og Microsoft tale med USA's vicepræsident om risikoen ved AI.

ChatGPT fra selskabet OpenAI har skabt en enorm interesse for risikoen ved kunstig intelligens de seneste måneder. (Arkivfoto).
ChatGPT fra selskabet OpenAI har skabt en enorm interesse for risikoen ved kunstig intelligens de seneste måneder. (Arkivfoto). Foto: Dado Ruvic/Reuters.

Det Hvide Hus har planer om at mødes med topchefer fra Google, Microsoft, OpenAI og Anthropic torsdag for at tale med dem om potentialet og risikoen ved kunstig intelligens (AI).

USA's vicepræsident, Kamala Haris, og topembedsfolk fra den amerikanske regering vil drøfte måder, hvorpå man kan sikre sig, at forbrugerne har gavn af AI, mens de også beskyttes mod dets skadevirkninger ifølge en kopi af en invitation, som nyhedsbureauet AFP har set.

Præsident Joe Biden forventer, at techvirksomheder sikrer sig, at produkter er sikre, inden de gøres tilgængelige for offentligheden, lyder det videre i invitationen.

Amerikanske tilsynsmyndighederne begyndte i april at forsøge at lave regler for AI. Reglerne kan være med til at træde på bremsen for nye teknologier som eksempelvis den meget omtalte chatbot ChatGPT.

Handelsministeriet har bedt aktører i techindustrien om at komme med input, der kan hjælpe administrationen til at lave regulering af AI.

- Ligesom at mad og biler ikke kan sendes på markedet uden ordentlig sikkerhedsgaranti, bør AI-systemer også sørge for sikkerhed for offentligheden, regeringen og virksomheder om, at de er egnet til formålet, har ministeriet sagt i en udtalelse.

Biden har opfordret Kongressen til at vedtage love, der underlægger techsektoren strengere begrænsninger.

Den slags begrænsninger har dog kun en lille chance for at blive til virkelighed på grund af den politiske splittelse i Kongressen.

Manglen på regler har givet techindustrien friheden til at sende nye produkter på markedet hurtigt. Det har skabt frygt for, at kunstig intelligens vil skabe kaos i samfundet, uden at regeringen kan følge med.

Google, Meta og Microsoft har brugt årevis på at arbejde på AI-systemer, der kan hjælpe med oversættelse, internetsøgninger, sikkerhed og målrettet markedsføring.

Sent sidste år skabte selskabet OpenAI enorm interesse for AI, da det lancerede chatbotten ChatGPT, der kan generere samtaler, der virker meget naturlige på baggrund af korte spørgsmål.

/ritzau/AFP