Prøv avisen

Dommedag er udsat til 2019

Dommedag udeblev, men preppers forbereder sig stadig på afslutningen på verden - som vi kender den. Det kan være at miste sit job, en cyklon, et jordskælv eller et asteroidenedfald, mener American Preppers Network (Amerikanske Preppers Netværk) på sin hjemmeside. Foto: JIM URQUHART Denmark

Selvom dommedag den 21. december 2012 udeblev, forbereder de såkaldte "preppers" sig stadig på verdens afslutning, der meget vel kan komme i år 2019

Hvor mange overlevende har I?.

Et australsk turistbureaus Facebook-side blev bombarderet med spørgsmål som dette få timer efter solopgang på det kontinent, der som det første vågnede op til den 21. december og verdens undergang altså ifølge dommedagsprofeternes udlægning af Maya-kalenderen.

Dommedag udeblev som bekendt. Og siden har de mest højrøstede dommedagsprofeter været bemærkelsesværdigt tavse.

LÆS OGSÅ: Ro på: Ny maya-kalender udsætter dommedag med 7.000 år

Den belgiske amatørastronom Patrick Geryls, der var en af de mest kendte, har fjernet alle de videoer på sin hjemmeside, hvor han forklarede, hvorfor verden ville gå under den 21. december som resultatet af en solstorm ledsaget af en ombytning af polerne.

I den lille franske landsby Bugarach nær bjergkæden Pyrenæerne er de omkring 300 journalister fra hele verden, der ventede på, at et rumskib skulle bryde ud af et nærliggende bjerg for at redde de overlevende, rejst hjem. Politiet, der spærrede adgangen til bjerget, observerede kun et par vandrere og anholdt to personer, der var udstyret med gasmasker og macheter, uvist i hvilken hensigt.

Men selvom dommedag udeblev, har det ikke taget modet fra de såkaldte preppers, de tusinder af især amerikanere, der forbereder sig på at overleve en eller anden katastrofe på et eller andet tidspunkt.

LÆS OGSÅ: Nervøs tale om dommedag

Dommedag udeblev. Men preppers forbereder sig på afslutningen på verden som vi kender den. Det kan være at miste sit job, en cyklon, et jordskælv eller et asteroidenedfald, skriver American Preppers Network (Amerikanske Preppers Netværk) på sin hjemmeside.

Og netop en asteroide er vej med retning mod jorden. Den såkaldte 2002 NT7 vil passere jordkloden i 10.000 kilometers afstand i februar 2019. Med mindre den rammer.

LÆS OGSÅ: Der dukker stadig nye dommedagskulter op

En ny dommedagsprofet, amerikaneren David Montaigne, hævder for eksempel i bogen End Times and 2019 (Verdens Ende og 2019), at Maya-kalenderens afslutning den 21. december 2012 markerer indledningen på en syvårig periode, der leder op til dommedag i december 2019.

Det unge franske par i Poissy nær Paris, der vandt et atombeskyttelsesrum i beton, udloddet af tv-stationen National Geographic Channel som led i et reklamefremstød, kan derfor bare gemme gevinsten til næste gang, dommedag står for døren.