Dommer bremser forbud mod sharia

Dommer forhindrer staten Oklahoma i at gennemføre et lovforslag, der skulle forbyde islamisk lovgivning

Staten Oklahoma må ikke forbyde islamisk lovgivning, slår en føderal dommer fast. -
Staten Oklahoma må ikke forbyde islamisk lovgivning, slår en føderal dommer fast. -. Foto: Wodicka.

Forbud mod at tage hensyn til sharia-lovgivning i Oklahoma krænker religionsfriheden. Det påpeger den føderale dommer Vicky Miles-Lagrange, efter at republikaneren Rex Duncan under det amerikanske midtvejsvalg rejste et forslag om at forbyde islamisk lovgivning i retssager.

LÆS OGSÅ: Sharia er troens kilde

Målet var at forebygge, at der i retssager med muslimer involveret tages særligt hensyn til sharia-lovgivningen.

Rex Duncans forslag mødte stor opbakning i befolkningen, hvor 70 procent stemte for lovændringen i en folkeafstemning tidligere på måneden.

Men den muslimske leder af Rådet for amerikansk-islamiske forhold (Council on American-Islamic Relations), Muneer Awad, rejste en sag imod lovforslaget, og det har han nu fået medhold i.

Vi hilser afgørelsen velkommen og benytter lejligheden til at vise, at Oklahomas muslimske samfund kun ønsker at nyde godt af de civile og religiøse rettigheder, som er garanteret alle amerikanske borgere, siger Muneer Awad til BBC News efter at lovforslaget blev forkastet.

Dommer Vicky Miles-Lagranges begrundelse for at forkaste forslaget var, at Muneer Awad påpegede, at en mulig lovændring ville fremstille regeringen som værende fjendtlig over for muslimers religiøse overbevisning, ligesom det ville være en krænkelse af religionsfriheden.

Da forslaget om ændringen kom frem, mente kritikere, at det var udtryk for islamofobi, men Rex Duncan afviste beskyldningerne med, at forslaget ikke var ment som et angreb mod muslimer.