Prøv avisen

Donald Trump sejrer i Midtvestens industristater

De vigtige svingstater Wisconsin og Iowa tilfalder ifølge fABC og NBC Republikanernes Donald Trump.

Det amerikanske præsidentvalg er onsdag morgen dansk tid afgjort til Donald Trumps fordel.

Det kommer i kølvandet på afgørelsen i delstaten Wisconsin. Her vinder Donald Trump ifølge CNN og nyhedsbureauet AP. Inden valgdagen var Wisconsin regnet som en relativt sikker sejr til Hillary Clinton.

Ikke siden Ronald Reagans tid som præsident i 1980'erne har Demokraterne tabt Wisconsin.

Tidligere høstede Trump også valgmænd i delstaten Pennsylvania. Dermed var han allerede snublende tæt på at have samlet de 270 valgmænd, der skal til for at blive præsident.

Trumps succes skyldes ikke mindst hans succes ved valget i afgørende svingstater som Iowa, Wisconsin og Ohio, der alle ligger i det såkaldte Midtvesten.

Pennsylvania, som de fleste havde forventet ville blive demokratisk, var meget tæt, men endte hos Republikanernes Trump.

Staten betegnes ikke normalt som en del af Midtvesten, men er stadig blandt staterne i det såkaldte rustbælte, som er betegnelsen for en række industristater mod nord.

Donald Trump er kåret som vinder i Ohio og Iowa.

Midtvesten er et af USA's største industriområder, og Donald Trump har lovet store investeringer i blandt andet bilindustrien, hvis han bliver præsident.

Wisconsin har 10 valgmænd, Iowa har 6, mens Ohio har 18.

De tre stater er ikke i sig selv blandt de største delstater i det amerikanske valg, men deres betydning er stor.

Donald Trump har tidligere på aftenen vundet en række vigtige svingstater, herunder Florida og North Carolina.

Delstaten Florida var en af dem, som begge kandidater fra de to største partier har brugt flest kræfter og mest tid på i løbet af valgkampen.