Efter fem år i fangelejr er dansk Jehovas Vidne nu en fri mand. Men religionsfriheden er stadig trængt i Rusland

Dennis Christensen har det godt, siger familien. Danskeren blev idømt seks års fængsel for ekstremisme i 2019 for at have læst i Bibelen med Jehovas Vidner, og andre medlemmer fængsles fortsat

Billederne af Dennis Christensen i håndhjern under retssagen i Oryol i januar 2019 gik verden rundt, fordi han var den første til at blive dømt efter en russisk ekstremismeparagraf.
Billederne af Dennis Christensen i håndhjern under retssagen i Oryol i januar 2019 gik verden rundt, fordi han var den første til at blive dømt efter en russisk ekstremismeparagraf. . Foto: Andrew Osborn/Reuters/Ritzau Scanpix.

Efter fem år i en fangelejr i Rusland er Dennis Christensen nu en fri mand. Det 49-årige russisk-gifte danske medlem af Jehovas Vidner blev tirsdag løsladt efter at have afsonet den dom på seks års fængsel, som han blev idømt i 2019.

Dennis Christensen var det første medlem af Jehovas Vidner, som blev dømt efter den russiske straffelovs bestemmelser om ekstremisme, efter at landets højesteret i 2017 erklærede trossamfundet for ekstremistisk. Den 25. maj samme år blev danskeren anholdt af bevæbnet og maskeret politi, mens han gennemførte en bibellæsning i byen Orjol i det vestlige Rusland, hvor han og hustruen Irina bor.