Efterveerne af corona har sendt millioner af brasilianere ud i fattigdom. Selma er en af dem

Mens coronavirussen er forsvundet fra de brasilianske samtaler, så mærker mange familier de hårde økonomiske konsekvenser. Flere familier har gæld end nogensinde før

Selma Regina prøver at holde humøret højt. Hun har købt figner, mangoer og gulerødder på det ugentlige frugt og grøntmarked ved parken Nossa Senhora da Paz i Rio de Janeiro. For at få råd til mad og afbetaling af gæld arbejder hun og hendes mand så meget, at de kun ser hinanden til frokost i weekenderne.
Selma Regina prøver at holde humøret højt. Hun har købt figner, mangoer og gulerødder på det ugentlige frugt og grøntmarked ved parken Nossa Senhora da Paz i Rio de Janeiro. For at få råd til mad og afbetaling af gæld arbejder hun og hendes mand så meget, at de kun ser hinanden til frokost i weekenderne. Foto: Peter Krogh Andersen.

Selma Regina slentrer roligt mellem boder fyldt med mangoer, figner, kokosvand, frisk fisk og grøntsager. Omkring hende forsøger sælgere med råb og mængderabatter at overdøve hinanden og få hende til at stoppe op. Det er middag i Rio de Janeiro-distriktet Ipanema, så solen bager hårdt, og luften er fugtig. Flere sælgere er ved at pakke sammen.

“Førhen kom jeg altid om morgenen, hvor der er køligere, men i dag køber jeg ind kort før, de lukker. Priserne er lavere, når de skal af med det sidste. For eksempel koster en pose figner 16 reais (22 kroner, red.) om morgenen, men nu kan jeg få den for 10,” siger hun og pointere, at selv den lave pris er højere end før 2020.