Prøv avisen

Ekspert: Antisemitismen er på højeste niveau

Antisemitismen er nu på samme niveau som under Anden Verdenskrig, mener anerkendt menneskeretsadvokat. - Foto: .

Der er nu lige så meget jødehad på verdensplan som under Anden Verdenskrig, mener menneskeretsadvokat

En ny 'smitsom' form for antisemitisme har rejst sig på verdensplan.

Det mener den anerkendte menneskerettighedsadvokat Irwin Cotler, der tidligere har været justitsminister i Canada og rådgiver for Nelson Mandela.

Ifølge Irwin Cotler er verdens befolkning i dag vidne til en tilbagekomst af det jødehad, der kulminerede i nazisternes holocaust og udryddelsen af flere millioner jøder. Han mener ikke, at niveauet af antisemitisme har været så højt siden slutningen af Anden Verdenskrig, skriver den britiske avis Times.

Modstand mod Israel
Og det er ikke bare en traditionel form for antisemitisme, der er tale om. Irwin Cotler mener, at modstanden mod jøder i dag også retter sig mod Israel, og at målet er at udrydde staten.

Et eksempel, han fremhæver, er Hizbollah-leder Hassan Nasrallahs udtalelser om, at "hvis alle jøder var samlet i Israel, ville det være lettere at dræbe dem på en gang".

Ikke alene
John Mann, der er medlem af parlamentet og formand for Storbritanniens parlamentariske komité mod antisemitisme, mener, det er på tide at gøre noget.

- Der skal være et modsvar, og vi parlamentarikere er villige til at gå foran. Jødiske samfund over hele verden skal vide, at de ikke er alene, siger han.