Prøv avisen

Ekspert: Flere grunde til ambassadeangreb

Pakistani police examine the site of a bomb blast outside the Danish embassy in Islamabad June 2, 2008. A bomb went off outside the Danish embassy in the Pakistani capital on Monday killing at least four people and wounding several, officials said. Foto: Mian Khursheed

Danmark er blevet et mål for terror på grund af blandt andet Muhammedsagen, vurderer professor Mehdi Mozaffari, der tror, at Holland kan være næste mål.

Der er flere grunde til, at Danmark er blevet et mål for terror, vurderer en ekspert, efter at den danske ambassade i Pakistans hovedstad, Islamabad, i dag blev udsat for et voldsomt bombeangreb.

- Muhammedsagen, Westergaardsagen, hvor to tunesere blev udvist, genoptrykningen af karikaturerne og filmen Fitna er noget af forklaringen, siger professor Mehdi Mozaffari, leder af Center for Forskning i Islamisme og Radikaliseringsprocesser på Aarhus Universitet.

Hermed henviser han til Jyllands-Postens Muhammedtegninger og dødstruslerne mod tegneren Kurt Westergaard, der førte til beslutningen om at udvise to tunesere samt fik danske aviser til at genoptrykke de omstridte tegninger i foråret.

Og selvom den islamkritiske film Fitna er lavet af den hollandske højrepolitiker Gert Wilders, så skader den alligevel Danmark.

- Islamisterne skelner ikke mellem landene, men ser det som et fælles komplot mod islam. Næste gang bliver det måske Holland, siger han.