Eksplosioner på russiske luftbaser dræber mindst tre

Det er ifølge BBC ukendt, hvad der har forårsaget eksplosioner på to russiske militære luftbaser.

Tre personer er mandag blevet dræbt efter en eksplosion i en tankvogn på en militær luftbase nær byen Rjazan sydøst for den russiske hovedstad, Moskva.

Det skriver britiske BBC og flere andre medier på baggrund af beretninger i russiske statsmedier.

Seks personer er kommet til skade ved eksplosionen omtrent 185 kilometer fra Ruslands hovedstad.

Yderligere to personer er kommet til skade ved en eksplosion på en anden militær luftbase ved navn Engels i Saratov-regionen. Det er godt 730 kilometer fra Moskva.

Det er på nuværende tidspunkt ukendt, hvad der har forårsaget eksplosionerne på luftbaserne, der begge er flere hundrede kilometer fra den ukrainske grænse.

Roman Busargin, regionalguvernøren i Saratov-regionen, siger, at sikkerhedsstyrker undersøger, hvad der bliver kaldt "beretninger om en hændelse ved militære installationer".

- Jeg vil forsikre jer om, at ingen nødsituationer er opstået i byens beboelsesområder. Der er ingen grund til bekymring. Ingen civil infrastruktur er blevet beskadiget, har Roman Busargin skrevet på det sociale medie Telegram.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters er Engels en af Ruslands to luftbaser, der huser langdistance bombefly som en del af landets strategiske nukleare styrker.

Den russiske præsident, Vladimir Putin, er mandag blevet briefet om hændelserne ifølge nyhedsbureauet AFP.

- Præsidenten modtager jævnligt information om alt, der sker, siger Kreml-talsmand Dmitry Peskov ifølge AFP.

Ukrainske regeringsrepræsentanter har anerkendt hændelserne - uden at tage ansvar for dem - på sociale medier med sarkastiske kommentarer.

- Hvis noget bliver sendt ind i andre landes luftrum, vil ukendte flyvende objekter før eller siden returnere til deres afgangspunkt, skriver Volodymyr Zelenskyjs rådgiver Mykhailo Podolyak på det sociale medie Twitter.

/ritzau/