Prøv avisen

En dræbt og en såret ved Israels ambassade i Jordan

Skyderi ved israelsk ambassade koster én livet, siger kilder. Uroen kommer på et højspændt tidspunkt.

To jordanere har mistet livet i en skudepisode søndag ved Israels ambassade i nabolandet Jordan. Desuden er en israelsk vagt såret.

Vagten skød de to personer, efter at han var blevet angrebet med en skruetrækker. Sådan udlægges forløbet af det israelske udenrigsministerium.

Jordan er i gang med at foretage en undersøgelse af hændelsen. Politiet har forhindret ansatte i at forlade ambassaden, skriver medier i Israel.

Vagten har ifølge Israel diplomatisk immunitet.

Skyderiet fandt sted søndag aften i en ejendom ved den tungt bevogtede ambassade i Jordans hovedstad, Amman. Ejendommen benyttes af ambassadens personale.

Umiddelbart inden skyderiet var to lokale håndværkere gået ind i bygningen for at skifte nogle møbler, skriver Israels udenrigsministerium.

En af de to jordanere, en 17-årig mand, angreb ifølge Israel vagten med en skruetrækker.

Vagten åbnede ild og dræbte den unge mand. En anden jordaner, ejeren af bygningen, blev ramt under skyderiet og døde senere. Ejeren var læge, oplyser politiet i Amman.

Vagten blev lettere såret. Det skriver nyhedsbureauet AP på baggrund af andre medier.

Skudepisoden på ambassaden kommer på et tidspunkt med særlig spændt stemning mellem Israel og store dele af den arabiske verden.

I de seneste dage har palæstinensere og støtter protesteret over opstillingen af metaldetektorer og kameraer ved Tempelbjerget i Jerusalem.

I løbet af de seneste dage er mindst syv palæstinensere blevet dræbt og omkring 400 såret i sammenstød med israelske sikkerhedsstyrker.

Tidligere søndag bad Jordan de arabiske landes udenrigsministre samles til hastemøde for at drøfte situationen.

Fredag samledes tusindvis af jordanere i Amman for at protestere mod Israels seneste tiltag.