Et splittet Brasilien går til stemmeboksen med håb og frygt

Vælgerne er frustrerede, og retorikken hård op mod søndagens præsidentvalg i Brasilien. De to favoritter bærer begge på tung bagage, og mange frygter, hvad der sker efter valget

Den højreorienterede præsident Jair Bolsonaro og venstrefløjens tidligere præsident Luiz Inacio Lula da Silva er de to favoritter ved søndagens præsidentvalg i Brasilien. Her er håndklæder med de to politikere som motiv til salg i hovedstaden, Brasilia.
Den højreorienterede præsident Jair Bolsonaro og venstrefløjens tidligere præsident Luiz Inacio Lula da Silva er de to favoritter ved søndagens præsidentvalg i Brasilien. Her er håndklæder med de to politikere som motiv til salg i hovedstaden, Brasilia. Foto: Evaristo Sa/AFP/Ritzau Scanpix.

På stranden i Rio de Janeiro går Gilberto Alves Santos rundt i T-shirt og badebukser og pakker sin strandbod ned. Endnu en dag er gået med for få gæster og tredobling af priser på alt fra isposer til de kokosnødder, som han prikker et hul i og sælger med et sugerør til de tørstige strandgæster.

De trange tider får mange brasilianere til at skyde skylden på landets omstridte højreorienterede præsident, Jair Bolsonaro. Men ikke Gilberto Alves Santos.