Prøv avisen

Far og bror til formodet gerningsmand i Paris er anholdt

Politiet er nu i gang med at identificere gerningsmændene, der udførte terrorangrebet i Paris fredag aften, som kostede mindst 129 mennesker livet. Foto: Copyright 2015 Demotix, all rights reserved.

Politiet har ransaget et hjem, hvor faren til en af mændene, som menes at stå bag Paris-angreb, bor.

Familiemedlemmer til en mand, der ifølge franske myndigheder var med til at udføre fredagens blodige angreb i Paris, er blevet taget med på politistationen.

Det skriver nyhedsbureauet AFP, der har oplysningerne fra kilder tæt på efterforskningen.

Der er tale om faren og en bror til en af de mænd, der angiveligt sprængte sig selv i luften ved et selvmordsangreb fredag aften i den franske hovedstad.

Politiet har identificeret liget af en af gerningsmændene, der åbnede ild og detonerede bomber på koncertstedet Le Bataclan. Det drejer sig ifølge AFP om en fransk statsborger.

Tilbageholdelsen af familiemedlemmerne er sket lørdag, og politiet ransagede samtidig farens hjem, der ligger i den lille by Romilly-sur-Seine cirka 130 kilometer øst for Paris.

Også brorens hjem i Bondoufle er blevet ransaget.

Broren, der er 34 år, kontaktede selv politiet og blev efterfølgende kørt til afhøring.

Yderligere er politiet i gang med at ransage hjemmene til andre af gerningsmandens familiemedlemmer og venner.

De franske myndigheder har identificeret liget af bombemanden ved hjælp af fingeraftryk. Han har tidligere været kendt af politiet for at være radikaliseret, men har aldrig været sat i relation til terrorefterforskning.

Islamisk Stat har taget skylden for en række blodige angreb, hvor mindst 129 mennesker blev dræbt.

Ud over de dræbte er i alt 352 mennesker meldt såret, heraf 99 alvorligt.