Prøv avisen

EU-skeptikeren Farage trækker sig som formand for Ukip

Foto: Facundo Arrizabalaga/EPA

Det EU-kritiske parti Ukip skal finde en ny formand, efter Nigel Farage nu har annonceret, at han trækker sig

Nigel Farage stopper som formand for det britiske parti Ukip. Det oplyser han ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Den nu tidligere leder af Ukip og medlem af Europa-Parlamentet har været blandt frontløberne i kampen om det nej til EU, der blev stemt igennem med 51,89 procent af de britiske stemmer.

Det var ved en tale i London her til formiddag, at den nu afgående partiformand annoncerede, at han træder tilbage. Han fortalte ifølge avisen The Independent, at han aldrig har ønsket sig en karriere som politiker. 

"Nu føler jeg, at jeg har gjort mit, at jeg ikke på nogen måde kan opnå mere," sagde han. 

"Jeg har besluttet at træde tilbage som formand for Ukip. Den politiske sejr for Leave-kampagnen i folkeafstemningen betyder, at min politiske ambition er blevet indfriet. Jeg gik ind i politik, fordi jeg ønskede, at Storbritannien skulle blive en selvstyrende nation, ikke for at blive en karrierepolitiker."

At stå i spidsen for Ukip var til tider hårdt, men "det hele værd", siger Nigel Farage ifølge BBC.

EU-skeptikeren oplyser, at han vil fortsætte med at støtte sit parti og også være en del af valgkampen i 2020. Farage vil også fortsætte som leder af partiet i EU-Parlamentet. 

Men Nigel Farage vil ifølge The Guardian ikke sætte navn på, hvem der skal efterfølge ham som leder.

Også den britiske premierminister David Cameron oplyste efter valget, at han træder tilbage som premierminister til oktober, selv om han i maj 2015 blev genvalgt med en knusende valgsejr. 

Se et uddrag af Nigel Farages tale herunder