Fatwa fra Islamisk Stat redegør for korrekt voldtægt af slaver

En slaveejer må ikke voldtage både mor og datter, fremgår det blandt andet af en detaljeret bekendtgørelse fra Islamisk Stat om reglerne for kvindelige fanger

En religiøs bekendtgørelse fra Islamisk Stat gennemgår i detaljer, hvornår og hvordan det er tilladt at have samleje med en kvindelig slave. Her er det fordrevne flygtninge i Aleppo i Syrien.
En religiøs bekendtgørelse fra Islamisk Stat gennemgår i detaljer, hvornår og hvordan det er tilladt at have samleje med en kvindelig slave. Her er det fordrevne flygtninge i Aleppo i Syrien. Foto: Rodi Said/Reuters

Det skal gå ordentligt til, når man voldtager sine slaver. Sådan omtrent er logikken bag en fatwa fra terrorbevægelsen Islamisk Stat, IS, om behandlingen af kvindelige slaver, som den britiske nyhedsstation Reuters har haft lejlighed til at nærlæse.

Den religiøse bekendtgørelse gennemgår i detaljer, hvornår og hvordan det er tilladt at have samleje med en kvindelig slave. Blandt andet er det forbudt for en mand, skriver IS, at have samleje med både mor og datter, hvis han ejer begge.

Både FN og flere menneskerettighedsorganisationer har anklaget IS for bortførelse og voldtægt af tusindvis af kvinder og unge piger, nogle helt ned til 12-årsalderen. Mange af ofrene er yazidier, et religiøst mindretal fra det nordlige Irak. Deres tusindårige gamle religion har elementer fra både jødedom, kristendom og islam, men de opfattes som vantro og djævletilbedere af IS, og derfor er det tilladt - ja ligefrem en god gerning - at tage dem som slaver, så de kan møde islam, hævder IS.

Det er velkendt, hvordan kvinderne bliver systematisk voldtaget og misbrugt af jihadisterne, ligesom de bliver solgt eller byttet videre til andre mænd. Under en høring i FN's Sikkerhedsråd i midten af december fortalte den 21-årige irakiske yazidi Nadia Murad Basee Taha, hvilke rædsler hun gennemgik i de tre måneder, hun var fanget af IS.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Voldtægt bliver brugt til at ødelægge kvinder og piger og sikre sig, at disse kvinder aldrig bliver i stand til at leve et normalt liv igen,” sagde Nadia Murad Basee Taha, der en af sine første aftener som fange blev voldtaget af så mange forskellige mænd, at hun besvimede.

Flere end 120 muslimske lærde fra hele verden skrev allerede sidste efterår et åbent brev til lederen af Islamisk Stat Abu Bakr-al Bagh-dadi, hvori de understregede, at slaveri er forbudt, og at islam ikke indeholder argumenter, der kan retfærdiggøre IS' opførsel.