Prøv avisen

Flere islamkritiske film på trapperne

Filmen bliver mere krænkende end de danske Muhammedtegninger, fortæller den hollandske eksmuslim og politiker Ehsan Jami. - Foto: depers.nl

Den hollandske politiker Geert Wilders får nu følge af en tidligere muslim, som snart offentliggør en kritisk film om Muhammeds liv

En tidligere muslim og politiker fra det hollandske arbejderparti vil den 20. april offentliggøre en film, der siges at være stærkt kritisk over for islam.

Det skriver hollandsk radio på sin engelsksprogede netavis ifølge Ritzau.

Muhammeds sexliv
Bag filmen står Ehsan Jami, som allerede sidste år meddelte, at filmen bliver mere krænkende end de danske Muhammedtegninger.

Filmen, som hedder "Muhammeds liv", viser blandt andet profetens seksuelle interesse for sin ni-årige kone, Aisha.

Vil forbyde filmen
Ifølge netavisen har medlemmer af organisationen CMO, en kontaktorganisation for muslimer og Hollands regering, set klip fra filmen og siden bebudet, at de vil søge at få domstolene til at forbyde den.

"Muhammeds liv" er ikke den eneste aktuelle film, som langer ud efter islam og muslimernes profet Muhammed.

Wilders film på vej
Formanden for det højreorienterede Frihedsparti, Geert Wilders, vil efter sigende offentliggøre sin film "Fitna" i slutningen af denne måned. Det er dog endnu ikke klart, hvornår og hvordan det sker.

Wilders har vakt vrede i store dele af den muslimske verden ved at kalde koranen for en fascistisk bog.

Ehsan Jami har dannet en forening for eksmuslimer, og han blev i august udsat for et overfald, hvilket fik myndighederne til at skærpe sikkerheden omkring den iranskfødte tidligere muslim.