Prøv avisen

FN: Tortur er udbredt i Indonesien

Indonesisk rismark-landskab på Bali. - Scanpix. Foto: .

Kvinder samt etniske og religiøse mindretal er i særlig grad udsat for tortur i Indonesien, oplyser FN-komite mod tortur

Indonesiens politi, militær og efterretningstjeneste bruger jævnligt tortur for at få indrømmelser ud af mistænkte, skriver Reuters.

Oplysningerne kommer fra FN's komite mod tortur, som er dybt bekymret over de mange troværdige beskyldninger om brug af vold i det indonesiske retssystem.

Rammer udsatte grupper
Det er især kvinder, der bliver udsat for tortur fra landets særlige "moral-politi", og derudover er FN-komiteen bekymret over de mange voldtægter, der bliver begået af militærfolk i konfliktområder.

Men angreb på etniske og religiøse mindretal er også et problem i landet, der huser den største muslimske befolkning, oplyser FN.

Ingen konsekvenser for gerningsmændene
I komiteens rapport fremgår det desuden, at næsten ingen af de ansvarlige for torturudøvelsen bliver straffet.

Derfor opfordrer FN-komiteen Indonesien til at "sikre sig, at alle beskyldninger om tortur og mishandling øjeblikkeligt bliver gennemgået grundigt og upartisk, og at gerningsmændene bliver retsforfulgt og dømt i overensstemmelse med alvoren af deres handlinger", lyder det i rapporten.

Tortur er udbredt i Indonesien, oplyser FN's torturkomite, som advarer om, at gerningsmændene slipper for straf. - Foto: stock.xchng.
Indonesiens siddende præsident, Megawati Sukarnoputri, her sammen med sin vicepræsidentkandidat, Hasyim Muzadi, står til at tabe valget til den tidligere general Susilo Bambang Yudhoyono. (Foto: Scanpix)
Indonesiens præsident, Susilo Bambang Yudhoyono.