Første homoseksuelle par gift på Færøerne

Leslie Traves fra England og Richard McBride frá Nordirland blev i dag som det første homoseksuelle par gift på Færøerne

Hidtil er ingen homoseksuelle færinger blevet gift. De første at benytte sig af den ændrede homolovgivning var Leslie Travers, 48 år, fra England og Richard McBride, 47 år, fra Nordirland. Modelfoto
Hidtil er ingen homoseksuelle færinger blevet gift. De første at benytte sig af den ændrede homolovgivning var Leslie Travers, 48 år, fra England og Richard McBride, 47 år, fra Nordirland. Modelfoto Foto: JENS DRESLING/Ritzau

I dag blev det første homoseksuelle par gift på Færøerne, skriver den færøske avis Sosialurin.Det var efter en lovændring i Lagtinget, at homoseksuelle fik lov til at giftes på Færøerne. Loven trådte i kraft 1. juli i år.

Men hidtil er ingen homoseksuelle færinger blevet gift. De første at benytte sig af den ændrede homolovgivning var Leslie Travers, 48 år, fra England og Richard McBride, 47 år, fra Nordirland.

– Der er en helt speciel dag for os to og for Færøerne, sagde de nygifte, lige efter at borgmester Annika Olsen i Torshavn havde viet dem.

Richard McBride er advokat og Leslie Travers er kostumeskrædder, har været par i 16 år. De kunne være blevet gift i England, men ikke i Nordirland, som endnu ikke tillader homo-ægteskaber.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Vi har altid været forførte af øerne op nord og har fulgt med i diskussionen om homo-lovændringen. Da vi beslutte os for at giftes, blev vi enige om, at det skulle vær et sted, som er smukt, siger Richard McBride.

– Færøerne er et smukt land og Torshavn er skøn by, så det kunne ikke være bedre, siger Leslie Travers.

De fik dog først at vide i morges, at de var de første at benytte sig af lovændringen og dermed det første home-ægteskab på Færøerne.

– Det er en stor ære at være de første. Dette er en særlig dag, både for os og for Færøerne, sige de to.

Bryllupsmiddagen bliver indtaget på Michellin-restauranten Koks der ligger i Kirkjubø uden for Torshavn.