Fransk ambassadør: Danmarks støtte rammer vores hjerter

Francois Zimarey siger, at det rammer det franske folks hjerter, når danskere lægger blomster ved ambassaden.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen og Frankrigs Ambassadør François Zimarey ved Frankrigs ambassade på Kongens Nytorv.
Statsminister Lars Løkke Rasmussen og Frankrigs Ambassadør François Zimarey ved Frankrigs ambassade på Kongens Nytorv. Foto: Niels Ahlmann Olesen

Støtten og omsorgen fra Danmark og det danske folk er med til at hjælpe Frankrig i en svær tid efter de blodige angreb fredag og natten til lørdag.

Det mener den franske ambassadør i Danmark, Francois Zimarey, da han møder den danske presse foran ambassaden i det centrale København, hvor mange danskere fra morgenstunden og i løbet af formiddagen har lagt blomster.

- Det rammer vores hjerter og får os til at føle os stærkere, lyder det fra Francois Zimarey.

- Det er meget vigtigt, at vi kan regne med Danmark og det danske folk. I historiens mørkeste stunder har danskerne og danske myndigheder altid opført sig modigt, siger han.

- For det franske folk er det meget vigtigt med støtten, og det rammer os i hjertet, at danskerne kommer spontant med blomster.

Den franske ambassadør var mødt op ved Kongens Nytorv i København sammen med statsminister Lars Løkke Rasmussen (V). Statsministeren besøgte ambassadøren for at udvise sin støtte og erklære sin medfølelse til Frankrig.