Prøv avisen

Hver 10. amerikaner tror Obama er muslim

Hver 10. amerikaner tror Obama er muslim Foto: Jason Reed

Mange amerikanere har svært ved at slippe rygtet om, at deres præsident, Barack Obama, er muslim

Mere end to måneder efter at Barack Obama lagde hånden på Bibelen og blev taget i ed som USA's præsident, tror 11 procent af amerikanerne fortsat, at han er muslim, viser en meningsmåling offentliggjort i dag.

Hvide evangeliske protestanter og republikanere er dem, der er mest tilbøjelige til at sige, at Obama, der har et arabisk mellemnavn, er muslim, når de bliver stillet spørgsmålet: "Ved De, hvilken religiøs observans, Barack Obama har?"

Næsten en ud af fem hvide, evangeliske protestanter og 17 procent af republikanerne, der deltog i meningsmålingen, sagde, at de mente, at Obama er muslim.

Færre end halvdelen i hver af disse grupper - 38 procent af hvide evangelister og 46 procent af republikanerne - identificerede ham korrekt som kristen.

1308 voksne amerikanere deltog i meningsmålingen, der blev foretaget af Pew Research i dagene 9.-12. marts.

Selv blandt demokrater svarede kun 55 procent af de adspurgte korrekt, at Obama er kristen. Syv procent af demokraterne mente, at han var muslim.

Adspurgte med en videregående uddannelse er den gruppe, hvor flest svarer korrekt på spørgsmålet om præsident Obamas religiøse observans. Her svarede 68 procent, at han er kristen. Kun seks procent i denne gruppe mente, at han er muslim.

Under den amerikanske præsidentvalgkamp sidste år spredte Obama-modstandere falske rygter om, at han var muslim.