Prøv avisen

Imam: Holocaust er Guds straf til jøderne

Lederen for Europas fatwaråd, Yusuf al-Qaradawi, hylder Hitler og kalder Holocaust Guds straf mod jøderne. - Foto: ADAM JAN

Lederen af Europas fatwaråd, Yusuf al-Qaradawi, er kommet i voldsom modvind efter at have lovprist holocaust i et indslag på den arabiske nyhedskanal al-Jazeera

Stod det til en af vor tids mest indflydelsesrige sunnimuslimer, den egyptiske imam Yusuf al-Qaradawi, blev alle jøder slået ihjel.

Da imamen, som desuden er leder af Europas fatwaråd, i sidste uge prædikede på den arabiske tv-station al-Jazeera, hyldede han Adolf Hitler og udtalte, at "holocaust er en guddommelig straf for jøderne", skriver den britiske avis timesonline.

Hylder Hitler
- Gennem historien har Allah sendt folk til jøderne for at straffe dem for deres korruption. Den sidste straf blev iværksat af Hitler. Gennem alt det han gjorde mod dem - også selvom de (jøderne) har overdrevet denne sag - formåede han at sætte dem på plads.

- Dette var en himmelsk straf til dem. Ved Allahs vilje; næste gang vil det ske ved de troendes (muslimernes) hænder, lød det fra imamen, som er en af al-Jazeeras mest populære tv-værter.

Vil ikke undskylde
Flere britiske toppolitikere har bedt al-Jazeera om at beklage transmissionen af Yusuf al-Qaradawis budskaber samt at bandlyse ham fra samtlige af stationens programmer.

- Jeg håber, at enhver, som ser dette program eller kender til det, ændrer deres indstilling over for al-Jazeera, siger John Whittingdale, formand for det britiske underhus' medieudvalg.

Al-Jazeera, som via sin engelsk-sprogede tv-kanal vinder større og større popularitet i Storbritannien, har nægtet at undskylde Yusuf al-Qaradawis udtalelser.

Holocaust var en himmelsk straf til jøderne, mener imam Yusuf al-Qaradawi, som opfordrer til at udrydde jødedommen. - Foto: stock.xchng
Billeder af jøder, der blev dræbt under Anden Verdenskrig, på Holocaust-museet i Jerusalem. - Foto: Arkiv
Den tidligere kz-lejr har alvorligt brug for penge for ikke at forfalde. -