Prøv avisen

Imam: Kvinder uden tørklæde skal dø

Islamisk lov i Iran siger, at kvinder skal bære det muslimske hovedtørklæde hijab. Gør de ikke det, bør de henrettes, mener repræsentant for Irans åndelige overhoved. -

Kvinder i Iran, som ikke bærer muslimsk hovedtørklæde, bør slås ihjel, lyder det fra repræsentant for Irans åndelige overhoved

Kvinder, som ikke respekterer hovedtørklædet hijab og deres mandlige ægtefæller, fortjener at dø.

Ordene stammer fra den fremtrædende iranske imam Hojatolislam Gholam Reza Hassani, som leder fredagsbønnen i byen Uromieh i den iranske del af Azerbaijan.

"De må dø"
- Jeg forstår ikke, at disse kvinder, som ikke respekterer hijabben, stadig er i live 28 år efter den islamiske republiks fødsel, sagde han onsdag ifølge religionnewsblog.com.

- Disse kvinder samt deres mænd og fædre må dø, sagde Hassani, som repræsenterer det iranske åndelige overhoved Ayatollah Khamenei i det østlige Azerbaijan.

Feminister i oprør
Hassanis udtalelse kommer efter, at to kurdiske feminister i Iran er blevet beskyldt for at være medlemmer af en væbnet oprørsgruppe samt beskyldt for at undergrave og true landets sikkerhed.

Budskabet kan medføre en ny og hårdere kurs mod kvinder, som ikke opfylder de islamiske lovkrav i Iran om at gå med hovedtørklæde, skriver religionnewsblog.com.

Tusindvis af iranske kvinder er allerede i år blevet advaret på grund af deres "uislamiske påklædning" såsom tætsiddende korte frakker og for små hovedtørklæder.