To indiske jagerfly kolliderer under øvelse og styrter ned

En af piloterne er fundet. Vedkommende har kvæstelser, men det fremgår ikke, hvor alvorligt det står til.

To jagerfly fra det indiske luftvåben er styrtet ned lørdag, efter at de tilsyneladende er kollideret under en øvelse cirka 300 kilometer syd for hovedstaden New Delhi.

Det fortæller politi på ulykkesstedet.

En af piloterne er fundet. Vedkommende har kvæstelser efter styrtet, men det fremgår ikke, hvor alvorligt det står til.

Begge jagerfly var inden ulykken fløjet fra luftbasen Gwalior - omkring 50 kilometer syd for stedet, hvor de styrtede.

- Vi har lokaliseret det ene flyvrag og fundet en såret pilot i Pahadgarh-skoven, fortæller en repræsentant fra politiet på stedet til AFP.

- Det andet fly er formentlig styrtet ned længere væk, og vi har sendt eftersøgningshold ud for at finde det.

Om bord på det ene fly var to piloter, mens der var én pilot i det andet.

De to styrt er blot de seneste i en række ulykker, der har ramt det indiske luftvåben. I oktober omkom fem soldater, da deres helikopter styrtede ned i delstaten Arunachal Pradesh.

Det var anden ulykke i delstaten den måned, hvor en militærhelikopter var styrtet. I den første ulykke omkom piloten om bord på helikopteren.

Og tilbage i december 2021 mistede 13 personer livet, da en russisk produceret Mi-17-helikopter styrtede ned i Indien. Blandt de omkomne var Indiens daværende forsvarschef, general Bipin Rawat.

Premierminister Narendra Modis regering arbejder ihærdigt på at opdatere det indiske forsvars uddaterede udstyr og forsøger at stable en indisk militærindustri på benene.

Formålet er blandt andet at mindske Indiens afhængighed af Rusland, som gennem tiden har været den vigtigste leverandør af militært udstyr til Indien.

Sidste år præsenterede landet sit første lokalt producerede fly.

/ritzau/AFP