Prøv avisen

To personer døde efter kraftigt jordskælv på indonesisk ø

Et jordskred blev fanget på video søndag, hvor den indonesiske ø Lombok igen blev ramt af flere jordskælv og efterskælv. Foto: Social Media/Reuters

Lombok er på et døgn ramt af flere jordskælv, hvoraf to var kraftige. I forvejen er hundredtusinder hjemløse.

Et jordskælv med en styrke målt til 6,9 har søndag ramt den indonesiske ø Lombok. Det oplyser Den Amerikanske Geologiske Undersøgelse (USGS).

Jordskælvet har kostet mindst to mennesker livet. Det oplyser talsmanden for det nationale katastrofeberedskab, Sutopo Purwo Nugroho, på Twitter.

- To personer er døde efter at have fået murbrokker ned over sig. Derudover er mange huse kollapset, skriver talsmanden.

Skælvet indtraf kort før klokken 17 dansk tid omkring 20 kilometer under jordens overflade. Kort efter jordskælvet gik strømmen på store dele af øen.

Der er ikke udsendt tsunamivarsel, oplyser Indonesiens meteorologiske institut ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Det er det andet store skælv på Lombok inden for et døgn. Det første, hvis styrke USGS har målt til 6,3, ramte øen omkring klokken 23 lørdag aften lokal tid (klokken 06 søndag dansk tid).

Det indtraf omkring otte kilometer under jordens overflade.

Yderligere en person døde af et hjerteanfald under dagens første jordskælv, oplyser Sutopo Purwo Nugroho.

Omkring 100 bygninger er ødelagt, og rystelserne udløste jordskred på øen.

- Jordskælvet forårsagede panik blandt folk og fik dem til at flygte fra deres huse, siger Nugroho ifølge nyhedsbureauet AFP til Metro TV.

Foruden de to jordskælv har otte mindre skælv også ramt øen inden for det seneste døgn. De havde en beregnet styrke mellem 4,6 og 6,9 og ramte alle det nordøstlige hjørne af øen.

I forvejen er hundredtusindvis af mennesker på Lombok uden tag over hovedet efter et kraftigt jordskælv 5. august, som kostede 460 mennesker livet og kvæstede omkring 7800 andre.

Tusindvis af huse blev ødelagt i dette skælv. Mange af øens indbyggere overnatter fortsat udendørs af frygt for nye rystelser og ødelæggelser.

Søndagens jordskælv kunne også mærkes på naboøen Bali, der er en populær feriedestination. Her er der ikke umiddelbart meldinger om omkomne.

/ritzau/