Prøv avisen

Irsk udkantsområde vil tillade alkoholkørsel

alkohol, cigaret, cigaretter, drikke, fest

Folk i øde områder skal have lov til at tage bilen hjem fra pubben, mener lokalpolitikere i Irland

I det sydvestlige Irland skal man have lov til at sætte sig småberuset bag rattet efter en tur på den lokale pub og køre hjem uden risiko for at miste kørekortet.

Det mener et flertal af lokalpolitikerne i grevskabet Kerry.

De vil nu søge justitsministeriets tilladelse til at give borgere i de mest isolerede områder mulighed for at tage bilen, selv om promillen er over det tilladte.

LÆS OGSÅ: Kan man straffe sig til bedre opførsel?

Bilister i de øde områder skal på forhånd søge politiet i Kerry om tilladelse til at føre bil i lettere beruset tilstand, ifølge forslaget.

Folk bør have lov til at drikke to-tre øl.

- Og så skal de med lav hastighed køre hjem på tyndt trafikerede veje. Men det er ikke noget problem. På de veje er den højst mulige hastighed 30 til 50 kilometer i timen, siger Danny Healy-Rae, en af de lokale politikere, til den irske avis Independent.

Reglen er ikke indført af hensyn til pubberne. Målgruppen er landområdernes mange ældre personer, der ifølge Danny Healy-Rae tilbringer aften efter aften i deres boliger. Ensomheden gør mange deprimerede, lyder det.

- Mange af de her mennesker lever i isolerede områder ude på landet, hvor der ikke er offentlig transport af nogen som helst slags. Det ender med, at de sidder og kigger på hjemmets fire vægge nat efter nat, fordi de ikke vil risikere at miste deres kørekort.

- I de irske landdistrikter er pubben det eneste sociale mødested, der er tilbage, siger Danny Healy-Rae.

Færdselssikkerhedsrådet i Irland er ikke begejstret og regner med, at justitsministeriet vil afvise henvendelsen fra politikerne i Kerry. Alt andet vil være "utænkeligt", lyder det fra rådet.