Prøv avisen

Islamister vil erobre Vatikanet

Al Qaeda udtrykker fortsat vrede mod paven, der så sent som i marts blev anklaget af terror-bevægelsen for at stå bag et "korstog" mod islam. - Foto: newssophisticate.blogspot.com

Militante islamiske grupper retter nye fordømmelser mod paven og truer med at angribe Italiens hovedstad

Repræsentanter for al Qaeda retter nu et nyt angreb mod den katolske kirkes overhoved, Pave Benedikt XVI, i en erklæring på hjemmesiden al Hesbah - et forum for islamiske militante grupper.

Det seneste budskab fra al Qaeda udtrykker fortsat vrede mod paven, som så sent som i marts blev anklaget af terror-bevægelsen for at stå bag et verdensomspændende "korstog" mod islam, skriver cwnews.com.

Vil erobre Rom
Al Qaedas fordømmelser kom samtidig med, at en palæstinensisk islamisk leder i en prædiken på den Hamas-kontrollerede tv-station Al Aqsa sagde, at muslimer vil erobre Rom.

Den islamiske leder Yunis al Astal beskrev Rom som "hovedstaden for korstoget" og forsikrede seerne om, at "Rom vil blive besejret, ligesom Konstantinopel blev besejret". 

Berlusconi for skud
Konstantinopel, et tidligere centrum for kristendommen, blev i 1453 erobret af tyrkerne, som gav den navnet Istanbul og gjorde den til hovedstad for det muslimske osmanniske imperium.

Også Italiens tidligere premierminister Silvio Berlusconi, hvis parti vandt en solid sejr ved valget tidligere på ugen, blev i den seneste meddelelse fordømt af al Qaeda.