Israel angriber mål i Libanon med artilleri efter angreb

Israels militær har bombarderet stillinger i Libanon som modsvar på mindre angreb mandag aften.

Det er relativt sjældent, at der er angreb ved grænsen mellem Israel og Libanon. (Arkivfoto)
Det er relativt sjældent, at der er angreb ved grænsen mellem Israel og Libanon. (Arkivfoto). Foto: Arne Immanuel B''nsch/Ritzau Scanpix.

Israel har natten til mandag dansk tid angrebet mål i Libanon med artilleri, efter at et projektil blev affyret den anden vej tidligere mandag aften.

Det oplyser Israels militær i en meddelelse.

Det ubestemte projektil fra Libanon ramte et åbent område i Israel, der svarede tilbage ved at angribe det sted, hvor angrebet blev udført fra.

Der er ingen meldinger om sårede eller tilskadekomne ved nogle af angrebene.

Den usædvanlige uro ved den israelsk-libanesiske grænse kommer, efter at der de seneste to uger har været flere sammenstød mellem palæstinensere og israelsk politi ved al-Aqsa-moskeen på Tempelbjerget i Jerusalem.

Sammenstødene har vakt vrede i den arabiske verden og bekymring blandt flere internationale aktører.

Små fraktioner af palæstinensere har tidligere udført sporadiske angreb mod Israel fra netop Libanon, men det hører til sjældenhederne.

På Twitter oplyser Israels militær, at angrebet mandag aften hverken satte luftalarmerne i gang eller førte til forhøjet beredskab.

Israels missilforsvar - den såkaldte Iron Dome - opsnapper ikke nødvendigvis projektiler, hvis de er på vej til at ramme mennesketomme områder.

Aldo Lazaro, lederen af FN's fredsbevarende styrke i Libanon (Unifil), opfordrer natten til mandag parterne til at "forholde sig i ro".

På Twitter skriver han, at det er nødvendigt på grund af den "ustabile og igangværende" situation i Israel.

Der har været relativt roligt ved Israels nordlige grænse siden 2006.

Her blev en konflikt med flere guerillastyrker fra Hizbollah i Libanon afsluttet.

/ritzau/Reuters