Prøv avisen

Israel bruger Hitler-foto til PR

Israels udenrigsminister Avidgor Lieberman har bedt ambassadører bruge et Hitler-billede som PR. - Foto: ALEJANDRO PAGNI Denmark

Et billede af Hitlers møde med religiøs palæstinensisk leder i 1941 skal bruges som propaganda for at retfærddigøre planlagte bosættelser

Israel har planer om nye bosættelser i et arabisk område af Jerusalem. Og nu skal et propagandabillede fra Anden Verdenskrig sætte en stopper for det internationale samfunds kritik af planerne.

Det arabiske område er ejet af familien til den afdøde mufti Haj Amin al-Husseini. Muftien sympatiserede under Anden Verdenskrig med nazisterne, og han besøgte Hitler i 1941 for at få ham til at støtte arabiske nationalister.

Israels udenrigsminister Avigdor Lieberman har befalet landets ambassadører at bruge billedet af muftien og Hitler som PR. En talsmand har sagt, at den ultrakonservative Lieberman håber, at fotoet vil gøre de vestlige lande 'flove' og få dem til at stoppe med kritikken af Israels planer for grunden ejet af mufti-familien.

Ifølge The Independent har flere ambassadører advaret mod, at brug af billedet kan have en skadelig effekt. En embedsmand i Jerusalem mener også, at det er forkert.

- Hvis spørgsmålet her er suverænitet over Jerusalem, vil uddelingen af et historisk fotografi som dette fuldstændig ramme ved siden af. Det har intet at gøre med det, siger kilden til The Independent.