Israelere protesterer mod ultraortodoks vold efter drab

Flere steder i Israel er folk gået på gaden for at demonstrere imod ortodokse jøders vold den seneste uge.

Tusinder af israelere er lørdag aften gået på gaden i landets to største byer, Tel Aviv og Jerusalem, i protest mod vold i kølvandet på jødiske ekstremisters angreb på palæstinensere og homoseksuelle den seneste uge.

En korrespondent for det franske nyhedsbureau AFP skriver, at omkring 2000 mennesker deltager i demonstrationen i Tel Aviv.

Organisationen Peace Now, som overvåger de internationalt fordømte israelske bosættelser på Vestbredden, står bag arrangementet.

Torsdag stak en ultraortodoks jøde seks deltagere under en homo-parade i Jerusalem. Det ene offer blev livstruende såret.

Natten til fredag, bare få timer senere, satte bosættere på Vestbredden ild til huse i en landsby. En halvandet år gammel dreng omkom, og to af hans familiemedlemmer kom til skade i livstruende grad.

- Vi beder regeringen slå hårdt ned på bosætternes vold og at forsøge at sætte gang i fredsprocessen igen, siger direktøren for Peace Now, Yariv Oppenheimer.

Efter demonstrationen gik deltagerne videre til en aftengudstjeneste, som medlemmer af Israels homoseksuelle samfund havde organiseret.

Der blev også demonstreret i flere mindre israelske byer lørdag aften.