Japansk tegneserie gør Jesus til superhelt

Den voldelige japanske tegneserie Manga er populær i USA, og det tredje Manga-værk om Jesus og de bibelske fortællinger er nu i butikkerne

Manga-tegneserier, som ofte forbindes med sex og vold, har taget Jesus under kærlig behandling. -
Manga-tegneserier, som ofte forbindes med sex og vold, har taget Jesus under kærlig behandling. -. Foto: sendthefire.ca.

Det kan godt være, at Superman kan springe henover skyskrabere og redde hele byer fra tyranners hånd, men for verdens kristne har Jesus altid været den ultimative superhelt.

Han er trods alt den eneste, som - ifølge de bibelske fortællinger - kan frelse verden ved sin egen død. Derfor er det måske ikke så underligt, at tegneserie-industrien igen gør Jesus til hovedperson.

Populær tegneserie
Denne gang er fortællingerne om Jesus omsat til den japanske tegneseriestil Manga, som blev udviklet efter 2. verdenskrig, og som i dag er en af de mest populære tegneserier i USA, skriver beliefnet.com.

Den nye "Manga Bibel", som er tegnet af Ajibayo Akinsiku også kaldet Siku, hævder at være "den første Manga-fortolkning af verdens bedst sælgende bog".

Flere versioner på markedet
Men den er ikke den eneste. Sidste år udgav forlaget Tyndale House "Manga Messias" samt forlagets egen version af "Manga Bibelen", som tæller 1000 sider og indeholder al teksten fra bibel-oversættelsen New Living Translation Bible.

Den nye Manga-bibel fylder derimod kun 200 sider og har et mindre højtideligt sprog, og ifølge tegneren Siku viser bogen et "nyt ikke-religiøst syn på Kristus".

Kvinder og sprut
Da den fortabte søn forlader sin far er det for eksempel med ordene:

"Vi ses! Du skal ikke vente oppe". Og på den følgende side er sønnen omgivet af letpåklædte kvinder og sprut.

Det er ikke nyt, at bibelske fortællinger omsættes til tegneserier, men det vil alligevel overraske mange, at netop Manga tager fat på "den hellige bog".

Voldelige tegninger
Manga forbindes nemlig som regel med sex og vold, påpeger Christopher Sharrett, professor i kommunikaton og medier ved Seton Hall University.

- Navnet "Manga Bibel" virker en smule uforeneligt, og i meget konservative dele af landet vil den nok blive et ømtåleligt emne, siger han.

Kritik fra kristen kender
Problemet er dog ikke, at Bibelen er omsat til Manga. Problemet er tværtimod, at udgaven slet ikke lever op til det potentiale, som den hæsblæsende, højenergiske stil indeholder.

Det mener Nathan Butler, leder af den kristne græsrodsorganisation Comix35, som hjælper "verdens bedste populær-litteratur med at fortælle verdens mest afgørende budskab".

- Siku er slet ikke tæt på at være en rigtig Manga-kunstner, siger han.