Prøv avisen

Jehovas Vidne dør efter at have nægtet blodtransfusion

En blodtransfusion er lige så forkert som utroskab, mener mange tilhængere af Jehovas Vidner, som begrunder modstanden i vers fra Bibelen. Foto: Ritzau Scanpix/Iris

En ung kvinde døde under en fødsel, fordi hun som tilhænger af Jehovas Vidner ikke må modtage blod

Emma Gough på 22 år døde ved et massivt blodtab efter at have født tvillinger på Royal Hospital i Shrewsbury, England, for ti dage siden.

Det viser sig nu, at lægerne på fødestuen tiggede Emma Goughs 24-årige mand og andre familiemedlemmer om tilladelse til at underkende hendes eget ønske om ikke at modtage blod. Men familien nægtede lægerne denne tilladelse.

Emma Gough nåede at være sammen med tvillingerne, inden komplikationerne satte ind og hun til sidst døde af blodtabet.

- Alle er fuldstændig knust over det, der er sket. Vi kan simpelthen ikke forstå, at hun døde efter en fødsel i en tid, hvor vi har så megen teknologi til rådighed, siger Peter Welsh, som var forlover ved parrets bryllup for to år siden, til den engelske avis The Sun.

Terry Lovejoy, en talsmand for Jehovas vidner i lokalområdet, fortæller, at den lokale menighed har taget sig af den efterladte familie.

- Vi støtter familien, som lige nu har det meget svært, og vi forstår deres sorg, siger han.

Fra Jehovas Vidners hovedkontor i London forklarede en talsmand, hvorfor familien stod hårdnakket fast på beslutningen:

- Der findes ikke mange Jehovas Vidner, som tager imod blod, for hvis de gjorde, ville det være det samme som at sige, at de ikke tror på de helt grundlæggende principper i troen. Man kan ikke bare vælge, som man vil.

Jehovas Vidner bekender sig til en tidlig udgave af kristendommen, og medlemmerne udstødes af fællesskabet, hvis de modtager blod - uanset om det sker gennem munden eller blodårerne.

Overbevisningen bygger blandt andet på et vers fra Det gamle Testamente, hvor det hedder, at man ikke må spise kød indeholdende blod.

I 2004 tillod Jehovas Vidnes øverste organ, The Watchtower Society, dog, at røde blodceller uden membran kan anvendes i lægelige sammenhænge, medmindre det strider mod det enkelte vidnes samvittighed.