Prøv avisen
LUK

Det ser ud som om at du ikke er logget ind

Log ind for at læse alle artikler

Glemt adgangskode? Klik her.

Kaos i Bangladesh: Regeringen isolerer oppositionsleder

Oppositionslederen har iværksat landsdækkende transportblokade, og nu tager regeringen alle midler i brug.

I et forsøg på at ophæve en lammende transportblokade har myndighederne i Bangladesh taget stærke midler i brug og tilsyneladende isoleret landets oppositionsleder, tidligere premierminister Khaleda Zia, som har iværksat blokaden.

En lokal tv-station viser lørdag billeder af en tekniker fra det statsejede elselskab klatre op på en stige og klippe et el-kabel til Zias kontor.

- Vi har fået politiets tilladelse til at afbryde strømmen, siger teknikeren.

Myndighederne har samtidig afbrudt hendes forbindelser til både tv og internet, og man har angiveligt blokeret det mobile netværkssignal rundt om bygningen.

Shamsuddin Dider, som er talsmand for oppositionslederens parti, Bangladesh' Nationalistiske Parti (BNP), fortæller, at den 69-årige politiker er "chokeret og overrasket" over myndighedernes aktioner.

Afbrydelsen af el-forsyningen sker efter, at landets søfartsminister Shahjahan Khan har sagt, at Zia kommer til at dø af sult, hvis ikke hun afblæser den landsdækkende blokade.

- Selv den mad, som dine partifæller vil give dig, vil ikke nå frem til dit værelse. Du kommer til at dø der uden mad, siger Khan ifølge avisen Daily Star.

Den tidligere premierminister har opholdt sig i sit kontor i hovedstaden Dhaka, efter at hun truede med at samle sine tilhængere i en massedemonstration mod premierminister Sheikh Hasina på årsdagen for det omstridte valg 5. februar 2014.

Zia har opfordret til landsdækkende blokade af veje, jernbaner og floder, hvilket har udløst blodige sammenstød, som har kostet mindst 40 personer livet.

Den 69-årige oppositionsleder kræver en ny afstemning efter sidste års valg, som blev boykottet af oppositionen med henvisning til, at det var resultat af svindel.

Flere oppositionspolitikere i BNP og deres islamistiske allierede er blevet fængslet den seneste tid under anklage for at stå bag angreb med brandbomber mod køretøjer.

Bangladesh' vigtigste handelspartner EU har appelleret til, at Zia og Hasina finder sammen i forhandlinger, så man hurtigst muligt kan få løst konflikten.