Prøv avisen

Kardinal: Palæstinensiske flygtninge har ret til at vende tilbage

En israelsk soldat indsamler gaver og breve fra palæstinensiske flygtninge bosat i Libanon, som gives videre til deres palæstinensiske familier i de palæstinensiske områder og Israel. -

Palæstinensiske flygtninge har ret til at vende tilbage til områder, som i dag tilhører Israel, lyder det fra fremtrædende kardinal

Den katolske kirke langer ud efter Israel og bakker op om palæstinensernes ret til at vende tilbage til områder, som i dag tilhører Israel.

Kardinal Renato Martino, formand for pavedømmets råd for migranter, sagde onsdag, at palæstinensiske flygtninge, "ligesom alle andre flygtninge har ret til at vende tilbage til deres hjemland".

Katolsk opbakning til Palæstina
Bemærkningen om et palæstinensisk hjemland og den åbenlyse opbakning til det palæstinensiske krav om at vende tilbage til områder, som i dag er israelsk territorium, kommer, netop som verdens ledere er samlet i Annapolis, USA, for at finde en løsning på konflikten mellem Israel og Palæstina.

Kardinal Renato Martino kom med bemærkningen under et pressemøde i forbindelse med den såkaldte verdensdag for migranter.

Flygtninge føler sig alene
Martino præsenterede et dokument af Pave Benedikt, som handlede om unge indvandrere og flygtninge, men dokumentet berørte ikke direkte de palæstinensiske flygtninges situation.

Kardinalen sagde, at unge mennesker, som tvinges til at forlade deres hjem "ofte føler sig alene i et ingenmandsland mellem to forskellige kulturer".

Åndelig død 
Og når flygtninge samtidig ofte mister forbindelsen til deres egne religiøse traditioner, fører det til "åndelig død for mange unge flygtninge", lød det fra Renato Martino ifølge cwnews.com.

Omkring 4.5 millioner palæstinensiske flygtninge lever i flygtningelejre rundt om i Mellemøsten. Titusinder tilhører de familier, som mistede deres hjem, da staten Israel blev oprettet i 1948, og de har lige siden levet i lejre, skriver cwnews.com.