Prøv avisen

Kirkelig norsk kritik af islamiske ledere

Det er kritisabelt, hvis religiøse ledere ikke tager tydelig afstand fra dødsstraf for homoseksualitet, som blandt andre Iran praktiserer. Offentlig pisk, hængning og stening er traditionelle strafformer i Iran. - Foto: .

Norges Mellemkirkelige Råd kritiserer Islamisk Råd for ikke at tage klar afstand fra dødsstraf for homoseksualitet

Det er kritisabelt, hvis religiøse ledere ikke tager tydelig afstand fra dødsstraf for homoseksualitet, som blandt andre Iran praktiserer.

Det siger generalsekretær for Norges Mellemkirkelige Råd, Olav Fykse Tveit, til avisen Klassekampen.

Det er første gang, en person inden for den norske kirke kommenterer norsk Islamisk Råds beslutning om ikke at ville tage stilling til dødsstraf for homoseksuelle.

Islamisk Råd Norge (IRN) vil ikke tage afstand fra dødsstraf for homoseksuelle. Det kom frem under en offentlig debat i begyndelsen af november. Siden har IRN ikke kommenteret emnet. Blandt andet fordi IRN venter på en afgørelse i det europæiske fatwaråd.

Det Islamiske Råds beslutning er blevet stærkt kritiseret fra politisk hold, og IRN er under pres for at komme med en klar udmelding.

Den norske kirke har heller ikke kommenteret sagen før torsdagens melding.

Vi har diskuteret emnet med IRN tidligere og har valgt at afvente situationen. Men diskussionen er fortsat i medierne, og så mener vi, det er rigtigt at gøre offentligheden opmærksom på vor kritik af Islamisk Råd, siger Olav Fyske Tveit. Han siger, at IRN er usikker på, hvordan det skal håndtere sagen.

Deres dilemma er, at de skal tilkendegive, at islam er imod homoseksuelle handlinger uden at sige, at de støtter dødsstraf, siger Olav Fyske Tveit.

/ritzau/NTB