Prøv avisen

Præst er dræbt under gidseldrama i fransk kirke

Politiets særlige indsatsstyrke var hurtigt fremme ved kirken i det nordvestlige Frankrig, hvor to bevæbnede mænd tirsdag formiddag tog flere gidsler i en kirke, heriblandt kirkens præst og nonner.

Fransk politi har dræbt to gidseltagere i en kirke i Normandiet. Kirkens præst er også død. Gerningsmænd havde forbindelse til Islamisk Stat, lyder det

En person er dræbt under et gidseldrama i en kirke i den franske by Saint-Etienne-du-Rouvray nordvest for den franske hovedstad, Paris.

Kort efter de første meldinger om hændelsen blev gerningsmændene dræbt af politi.

Det regionale medie paris-normadie.fr rapporterer fra stedet, at der er blevet affyret skud.

Mediet skriver, at en præst og to fra menigheden blev tilbageholdt i kirken, der ligger ved rue Lazare Carnot i Saint-Etienne-du-Rouvray. Det er kirkens præst, der også blev dræbt under gidseltagningen. Et andet gidsel er livstruende såret.

De to gidseltagere skulle ifølge avisen Le Figaro have sneget sig ind i kirken under en messe tirsdag morgen. Der var en præst og fire bedende i kirken, heriblandt to nonner.

Politiets særlige indsatsstyrke var hurtigt fremme ved stedet. De to mænd, som holdt flere personer fanget, blev kort efter skudt.

Politikilder siger ifølge avisen, at den ene af gerningsmændene bar et muslimsk hovedklæde. De havde en relation til den ekstremistiske gruppe Islamisk Stat, oplyser nyhedsbureauet Reuters, der refererer til nyhedsmediet Amaq.

Den franske præsident, François Hollande, er på vej til stedet, meddeler hans kontor i Paris. Også den franske indenrigsminister, Bernard Cazeneuve, skulle være på vej til Saint-Etienne-du-Rouvray ifølge flere franske medier.

Paven har også fordømt gidseltagningen, som Vatikanet kalder ekstra uhyrlig, da angrebet var rettet mod et helligt sted. 

For halvanden uge siden blev Frankrig rystet af et voldsomt angreb på strandpromenaden i Nice, hvor 84 mennesker blev dræbt, da en mand i lastbil kørte ind i en menneskemængde.