Kontroversiel nedrivning af palæstinensisk landsby er udsat igen

Den israelske højesteret har endnu engang udsat beslutningen om nedrivningen af en landsby på Vestbredden.

Palæstinensere og venstreorienterede israelere demonstrerer mod nedrivningen af landsbyen Khan al-Ahmar, der ligger i den østlige udkant af Jerusalem på den besatte vestbred. (Arkivfoto).
Palæstinensere og venstreorienterede israelere demonstrerer mod nedrivningen af landsbyen Khan al-Ahmar, der ligger i den østlige udkant af Jerusalem på den besatte vestbred. (Arkivfoto). Foto: Hazem Bader/Ritzau Scanpix.

Den israelske højesteret har tirsdag udsat en omdiskuteret nedrivning af en landsby på den besatte vestbred endnu en gang.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Den palæstinensiske landsby Khan al-Ahmar ligger i den østlige udkant af Jerusalem.

Nedrivningen var oprindeligt planlagt til at skulle have fundet sted i 2018, efter at det fra israelsk side blev afgjort, at byen var anlagt uden tilladelse fra Israel.

Den højreorienterede israelske gruppe Regavim har sagsøgt den israelske regering i et forsøg på at tvinge landets myndigheder til at gennemføre nedrivningen af landsbyen, hvis 200 indbyggere de seneste år har opnået international støtte.

- Vi har ingen steder at gå hen, har Abu Eid, en 34-årig indbygger tidligere sagt til mediet Al Jazeera.

Premierminister Benjamin Netanyahus højreorienterede regering har bedt om mere tid til at tage stilling til landsbyen skæbne. Regeringen har oplyst til retten, at den har brug for mere tid, før den kan præsentere en plan for nedrivningen.

Benjamin Netanyahus regering trådte til i december sidste år.

Med tirsdagens afgørelse er nedrivningen for nu blevet udsat til 1. maj.

Tidligere regeringer har udsat beslutningen om Khan al-Ahmars skæbne i alt otte gange.

Ifølge israelske medier er frygten, at rydningen af landsbyen kan få den allerede voksende voldsspiral til at sprede sig yderligere.

Modstandere af nedrivningen henviser til, at en rydningen af landsbyen kan bane vej for udvidelse af de israelske bosættelser på Vestbredden.

Israel er under internationalt pres for at stoppe planerne om nedrivning. Senest har en række europæiske diplomater besøgt Khan al-Ahmar 30. januar.

/ritzau/