Konvent skal give medvind til upopulære Hillary Clinton

Mange amerikanere har ingen tillid til Clinton, der er truet af større opbakning til Trump, vurderer redaktør.

På papiret har Hillary Clinton gode chancer for at blive USA's næste præsident. Men indledningen til efterårets amerikanske præsidentvalg tegner til et valg, der ikke forløber, som man kunne forvente.

Derfor skal Hillary Clinton tage truslen fra Republikanernes præsidentkandidat, Donald Trump, alvorligt og udnytte Demokraternes partikonvent til at vinde sympati.

Først og fremmest skal Clinton vise, at Demokraterne - trods intern splid og flere problematiske sager - er et samlet parti. Det påpeger ekspert i amerikansk politik Anders Agner, der er redaktør ved netmediet kongressen.com.

- Hillary Clinton skal signalere, at hendes parti er et samlet parti, som har lagt primærvalgkampen bag sig, og som er klar som en samlet enhed til at tage kampen op mod Donald Trump, siger Anders Agner.

Demokraternes konvent begynder mandag og løber indtil torsdag. Her ventes Hillary Clinton officielt at blive udnævnt som partiets kandidat til præsidentposten.

Konventet er en tiltrængt mulighed for Clinton for at få positive ord med på vejen fra store "kanoner" som Barack Obama og hendes mand, tidligere præsident Bill Clinton.

- Hillary Clintons største udfordring er, at der er ret mange amerikanere, der faktisk ikke bryder sig om hende. Hun har i det hele taget meget svært ved at vinde amerikanernes hjerter og tillid, siger Anders Agner.

Og det hænger sammen med en række uheldige sager - eksempelvis Clintons brug af en privat mailkonto i forbindelse med sit tidligere embede som udenrigsminister.

En meningsmåling lavet for CNN blev offentliggjort mandag, og her overhaler Donald Trump Demokraternes Hillary Clinton.

Ifølge målingen ville 48 procent af vælgerne stemme på Trump, mens 45 procent ville støtte Clinton, hvis de to var de eneste præsidentkandidater ved et valg i dag.

- Hillary Clintons chancer for at vinde præsidentvalget bør stadig være gode og på papiret være bedre end Donald Trumps ud fra alt det, vi normalt forstår ved amerikansk politik, siger Anders Agner.

Hillary Clinton har nemlig bedre fat i de vælgergrupper, der traditionelt afgør amerikanske præsidentvalg, forklarer redaktøren. Herunder er blandt andet kvindelige vælgere, minoritets- og latinovælgere.

- Hun har stadig gode kort på hånden, og hun bør også stadig være favorit. Men vi er altså i gang med en på alle måder uforudsigelig valgkamp, siger Anders Agner.