Prøv avisen

Kristen reklame skal udfordre jule-materialisme

Den kirkelige reklamevirkesomhed ChurchAds lancerede i sidste uge en plakat møntet på britiske julehandlende. Foto: ChurchAds.net.

Plakat med trendy julekrybbe-opsætning tages i brug for at minde briterne om julens kristne indhold

Smarte unge, bærende på luksus-gaver og klædt i designer-mode, bøjer sig over den traditionelle julekrybbe på en netop lanceret reklameplakat, der skal vise mødet mellem kristendom og forbrugerkultur.

LÆS OGSÅ: Rekordmange klager over kristne reklamer

På plakaten er markens hyrder skiftet ud med et cykelbud og en gipsarbejder. Det klassiske krybbespils vise mænd og deres guld, røgelse og myrra har måttet vige pladsen for tre succesfulde iværksættere med ikoniske skatte fra den moderne kultur: en Swarovski parfumeflaske, et Fabergé-æg og en replika af Damien Hirsts diamant-kranie.

Millioner af julehandlende briter vil i dagene op til jul se plakaten, der er skabt af den kirkelige reklamevirksomhed ChurchAds, som blandt andre har en biskop og en universitetsprofessor i ledelsen. Igennem mere end 10 år har ChurchAds produceret opsigtsvækkende plakater med et kirkeligt budskab.

LÆS OGSÅ: Tro forstærkes gennem reklamer

Det traditionelle krybbespil-arrangement er uændret på dette års plakat. Jesus er stadig det klare fokus," siger Mike Elms fra ChurchAds til Christiantoday.com og fortæller videre, at annoncer for første gang også vil blive placeret i de regionale og landsdækkende aviser.

Ærkebiskoppen af York, Dr. John Sentamu, har, ligesom ledere fra mange forskellige kirkeretninger, allerede givet sin støtte til projektet.

Kun 12 procent af voksne og syv procent af unge i alderen 18-24 år kender Bibelens julehistorie, fortæller ærkebiskoppen og fortsætter:

Denne plakat er en måde at vise, at Kristus er historiens centrum for alle mennesker.

ChurchAds fremstillede sidste år et kontroversielt ultralydsbillede af Jesus med glorie, der fik de engelske aborttilhængere på barrikaderne.