Prøv avisen

Kristne hospitaler i Jerusalem mærker også Trumps vrede

I sidste uge meddelte den amerikanske præsident Donald Trump FN’s flygtningeorganisation for Palæstinaflygtningene, UNRWA, at amerikanerne ikke længere vil betale en tredjedel af organisationens budget, svarende til 355 millioner dollar om året (2,3 milliarder kroner). Samtidig indefrøs Trump yderligere for 200 millioner dollar (1,3 milliarder kroner) årlig støtte til diverse hjælpeprogrammer, USA har drevet på Vestbredden. Foto: Evan Vucci/AP/Ritzau Scanpix

USA’s præsident straffer det palæstinensiske selvstyre for ikke at ville samarbejde med USA. Hans beslutning rammer nu også de palæstinensiske patienter ved Østjerusalems kristne hospitaler

”I det store hele sætter præsident Donald Trumps beslutning fem millioner palæstinenseres liv i fare”.

Sådan lød advarslen fra Walid Nammou, direktør ved Augusta Victoria hospitalet i Østjerusalem, på en pressekonference i mandags, efter at USA dagen før havde meddelt, at man ikke vil betale de lovede 25 millioner dollar (186 millioner kroner) til de fem kristent drevne hospitaler i Østjerusalem.

Beslutningen er et led i USA’s økonomiske sanktioner over for palæstinenserne, fordi de ikke vil samarbejde med USA om den fredsplan, der endnu ikke er offentliggjort.

I sidste uge meddelte den amerikanske præsident Donald Trump FN’s flygtningeorganisation for Palæstinaflygtningene, UNRWA, at amerikanerne ikke længere vil betale en tredjedel af organisationens budget, svarende til 355 millioner dollar om året (2,3 milliarder kroner). Samtidig indefrøs Trump yderligere for 200 millioner dollar (1,3 milliarder kroner) årlig støtte til diverse hjælpeprogrammer, USA har drevet på Vestbredden.

Desuden har den amerikanske regering lukket palæstinensernes ambassade i USA.